Nieuws en Discussie


Stukje Sportflits 28-11-2017 - zondag 26 november 2017

Beste dorpsgenoten, 

 

In de media heeft U kunnen vernemen dat ondergetekende met de komende gemeenteraads-verkiezingen als kandidaat wethouder op de kandidatenlijst van een partij staat. 

In 1998 werd ik door privé-redenen gedwongen om de politiek vroegtijdig te verlaten en het heeft me drie jaar gekost om dit vertrek te verwerken en achter me te laten. Hieruit moge blijken dat mijn hart bij het bedrijven van politiek ligt. Toen mij onlangs dan ook geheel onverwacht de kans werd geboden om de politieke arena nog eenmaal te betreden hoefde ik niet lang na te denken en heb ik deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen. 

Gezien mijn leeftijd is het echt de laatste keer dat ik deze uitdaging aan kan gaan. 

Dit besluit heeft echter helaas wel consequenties voor mijn functioneren als voorzitter van de Dorpsraad. In de statuten van deze vereniging valt te lezen dat het bestuurslidmaatschap niet samengaat met het bedrijven van politiek en dat is logisch, want een dorpsraad is een neutraal orgaan waarvan het bestuur in dit geval geacht wordt de belangen van de inwoners van ons zo geliefde dorp Petten te vertegenwoordigen. Aldus breekt voor mij in het nieuwe jaar de tijd van afscheid nemen aan, hetgeen ik met pijn in het hart zal doen, omdat ik mijn ziel en zaligheid in het voorzitterschap van de Dorpsraad heb gelegd en getracht heb de belangen van ons dorp zo goed mogelijk te vertegenwoordigen bij de gemeente Schagen en andere instanties. In mijn geambieerde nieuwe functie zal ik staan voor de belangen van alle inwoners van de hele gemeente Schagen, inclusief die van Petten, zodat ik nog steeds het nodige voor ons dorp hoop te kunnen betekenen. Het verschil met mijn huidige functie is dat je als dorpsraad een adviserende rol hebt richting het gemeentebestuur, terwijl je eenmaal aan de collegetafel gezeten als wethouder een besluitvormende stem hebt. Vanwege de ontstane situatie vindt er deze week een ingelaste bestuursvergadering plaats om het e.e.a. te bespreken. 

 

Verder wordt er ook nog gewoon gewerkt en heeft de Dorpsraad een gesprek gehad met de wethouders Blonk en Van der Veek over de situatie in het openbaar vervoer (OV) die vanaf 2020 zal gaan ontstaan als de nu bij de provincie N-H ter tafel liggende plannen doorgang zullen vinden. Wij hebben het plan voor de Noordkop Hopper onder de aandacht van de beide wethouders gebracht en gevraagd de haalbaarheid ervan te willen onderzoeken en een strategie besproken. Daarnaast heeft uw voorzitter de afgelopen week de tweede brainstormsessie georganiseerd door Harlem Oil Company (HOC), de ontwikkelaar van Huis ter Duin en Camping Corfwater bezocht en daar haar verontrusting uitgesproken met het oog op het komend zomerseizoen, aangezien de ontwikkelingen in Petten vanwege de rechtszaak die dient bij de Raad van State ook dan nog steeds stil zullen liggen. De afgelopen zomer was het nog rustiger dan de zomer ervoor op het dorpsplein van Petten en daarom zal er iets moeten gebeuren om het tij te keren. De Dorpsraad is van mening dat er gekeken moet worden naar eenvoudige maatregelen die getroffen zouden kunnen worden om meer mensen naar het dorpsplein te trekken. Het gaat dan om initiatieven die weinig kosten, niet aan een vergunningsprocedure onderhevig zijn opdat er geen bezwaren kunnen komen en over eventueel eenvoudig te treffen verkeersmaatregelen die het gros van de toeristen en andere passanten niet langs, maar juist door het dorp laten rijden. De kerk mag hier ook vooral bij betrokken worden omdat deze thans leeg staat en initiatieven om dit gebouw tijdens de zomermaanden een trekpleister te laten zijn door de gemeente van harte worden toegejuicht. Hiervoor wil ik uw hulp inroepen, want samen sta je sterk en we moeten er met z’n allen de schouders onder zetten om het komend zomerseizoen niet opnieuw verloren te laten gaan voor ons geliefde dorp Petten. Daarom de volgende oproep aan U: 

Heeft U ideeën om een bezoek aan het dorpsplein van Petten het komend zomerseizoen aantrekkelijker te maken voor toeristen die nu ons dorp voorbij rijden en kunt U maatregelen 

bedenken om de mensen niet langs maar door het dorp te laten gaan ??? Meld ze aan bij onze secretaris mevr. Greet Andriesse, e-mail: secretariaat@dorpsraadpetten.nl of bel 0226 38 30 00. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de potentie van Petten niet alleen valt toe te schrijven aan ons prachtige, oneindig ogende strand met het karakteristieke panoramaduin, maar tevens aan ons dorpsplein met het bijzondere schip en de fonteintjes waar de kinderen zo van genieten en waar het heel goed toeven is als de mogelijkheid van een terras op deze locatie ook tijdelijk mag worden benut, want dan wordt het pas echt gezellig in het door ons allen zo geliefde dorp Petten ………….. 

 

Met hartelijke groet, namens de Dorpsraad Joke Kruit.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >